понедельник, 3 сентября 2012 г.

Модуль 4

Цей модуль допоміг мені уточнити Основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме: робота вчителя як організатора проектної діяльності учнів є набагато складнішою порівняно з традиціною педагогічною діяльністю. Відповідно ускладнюється оцінка навчальних досягнень кожного учня.
На етапі підготовки до роботи над проектом може оцінюватись активність учнів у ході обговорення основних напрямків роботи та методів дослідженя.
На етапі реалізації проекту - хід формування робочого варіанту портфоліо: це цілеспрямовано відібрані за відповідними критеріями праці учнів, колекція матеріалів; відповідність стану готовності портфоліо календарному плану роботи над проблемою, щоденник дослідницької роботи, тези доповіді, чернетки висновків, підготовки ілюстрацій тощо.
Бажано практикувати само- та взаємооцінку роботи учнів.
Для оцінювання підсумків і презентації проекту краще підібрати журі, до складу якого входили б учні (школи, класу), батьки, вчителі. Для них підготувати критерії оцінювання, інструкції, протоколи. Учитель може оцінювати виступи опонентів, активність учнів під час обговорення проекту та підготовки спільного рішення щодо способів і форм застосування результатів проекту.
Підсумкова оцінка враховує роботу учня на всіх етапах проектної діяльності; при цьому до уваги береться також показник рівня самостійності роботи за самооцінкою учня.
школярів, як основні запитання підтримують н...

Комментариев нет:

Отправить комментарий